Amb la mateixa filosofia i objectius que el Festival de Guitarra de Girona, però amb un canvi important d'època de l'any i de concepte, hem creat un cicle per la temporada 2016-2017 dividit en dues parts.

Recordem que els objectius principals són donar a conèixer la música per a guitarra al públic, la promoció de Girona a través de la xarxa d'intercanvis internacionals i donar impuls als joves talents i als artistes gironins i catalans.

Creiem que, amb aquest nou format, en sortirem reforçats principalment per dos motius. El primer, pel fet de no programar durant els tres mesos d'estiu, ja que és una època de l'any en que competim amb molts altres festivals arreu de les comarques gironines. El segon, pel fet de no concentrar la programació en pocs dies, amb la conseqüent saturació que comporta, sinó que distribuïm els concerts en més temps.

S'ha pensat l'opció de programar per semestres o trimestres per no comprometre'ns amb massa antelació i no perdre oportunitats pel fet de tenir-ho tot tancat. Aquest primer període serà d'octubre a desembre de 2016, i el següent de gener a maig o juny de 2017. Mirarem d'aprofitar els millors dies de cada mes per dur a terme les nostres activitats.

Dins de les nostres possibilitats, programarem un cap de cartell cada semestre, a més d'impulsar noves creacions barrejant diverses modalitats artístiques dins dels mateixos concerts, creant espectacles únics i originals. Seguirem aprofitant els artistes internacionals que estiguin de gira a prop per intentar que passin per Girona a oferir les seves propostes. I també seguirem apostant pel talent gironí, que sempre ha estat un dels objectius del festival des que va néixer, donant oportunitat als nostres músics de mostrar el seu treball.

De caps de cartell proposem gent del país. Per aquest semestre proposem una llegenda viva de la guitarra com és en Toti Soler i en un lloc important de la ciutat com és l'Auditori de Girona. A més aquest concert donarà el tret de sortida al Girona Guitar Season.

Pel que fa a la resta d'espais, la Casa de Cultura acollirà el concurs i la majoria de concerts del festival; però també s'ha mirat de diversificar, i en farem d'altres a la Fundació Valvi i a l'església del Carme.